Privatumo politika

PREKYBOS CENTRO „GO9“ PRIVATUMO POLITIKA

Ši privatumo politika (toliau – Politika) nustato pagrindines prekybos centro „Gedimino 9“ (toliau – GO9) lankytojų, GO9 interneto svetainės lankytojų bei naujienlaiškių prenumeratorių asmens duomenų tvarkymo taisykles.

Iškilus bet kokiems su Jūsų asmens duomenų apsauga susijusiems klausimams, galite susisiekti su duomenų valdytoju: UAB „Gedimino 9“, įmonės kodas 302542376, buveinės adresas Gedimino pr. 9, Vilnius, tel. + 370 655 92 550, el. p. info@go9.lt (toliau – Valdytojas). Valdytojas užtikrina tvarkomų Jūsų asmens duomenų saugumą.

Ši Politika gali būti atnaujinama. Valdytojas naująją šios Politikos versiją skelbia GO9 interneto svetainėje

GO9 lankytojų asmens duomenų tvarkymas

Jums apsilankius GO9, Valdytojas gali tvarkyti tam tikrus Jūsų asmens duomenis toliau nurodytais atvejais.

  • GO9 vykdomas bendras vaizdo duomenų stebėjimas. Siekiant užtikrinti turto ir asmenų saugumą, GO9 yra vykdomas bendras vaizdo duomenų stebėjimas. Taigi, Jums apsilankius GO9, Valdytojas gali tvarkyti Jūsų vaizdo duomenis Valdytojo teisėto intereso pagrindu. Vaizdo duomenys yra įrašomi ir įprastai saugomi iki 60 dienų. Tam tikrais atvejais vaizdo duomenys gali būti saugomi ilgiau (kai tokie duomenys yra reikalingi Valdytojo ar kitų asmenų teisių gynimui, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais).
  • GO9 veikia belaidžio interneto ryšys. GO9 lankytojai savo įrenginiais gali prisijungti prie GO9 belaidžio interneto ryšio. Tokiu atveju Valdytojas savo teisėto intereso pagrindu gali tvarkyti tam tikrus lankytojų įrenginių techninius duomenis, kiek tai yra reikalinga GO9 belaidžio interneto ryšio paslaugos teikimui. Šiuos duomenis Valdytojas tvarko iki 1 metų, tačiau tam tikrais atvejais jie gali būti saugomi ir ilgesnį laikotarpį (kai tokie duomenys yra reikalingi Valdytojo ar kitų asmenų teisių gynimui, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais).
  • GO9 patalpose organizuojami įvairūs renginiai. GO9 savo patalpose gali organizuoti įvairius renginius (informacija apie tokius renginius skelbiama atskirai). Visgi, šių renginių lankytojai gali būti fotografuojami ir (ar) filmuojami (renginio viešinimo tikslu). Valdytojas šiuos vaizdo duomenis tvarko remdamasis renginio lankytojų sutikimu (kuris išreiškiamas Jums apsilankius renginyje). Pažymime, jog GO9 vykstančių renginių lankytojų vaizdo duomenys (pavyzdžiui, nuotraukos) gali būti viešinami (pavyzdžiui, GO9 interneto svetainėje, socialinio tinklo paskyroje, žiniasklaidos portaluose, kitose žiniasklaidos priemonėse ir pan.). Tokių renginių lankytojai visais atvejais turi teisę atšaukti savo sutikimą dėl jų vaizdo duomenų tvarkymo renginio viešinimo tikslu – tai padaryti galima raštu (pavyzdžiui, el. paštu) informavus Valdytoją aukščiau nurodytais jo kontaktais.

GO9 vykstančių renginių lankytojų vaizdo duomenys paprastai saugomi iki 2 metų. Tam tikrais atvejais vaizdo duomenys gali būti saugomi ilgiau (kai tokie duomenys yra reikalingi Valdytojo ar kitų asmenų teisių gynimui, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais).

GO9 naujienlaiškių prenumeratorių asmens duomenų tvarkymas

Valdytojas tvarko Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu tuomet, kai Jūs prenumeruojate Valdytojo el. paštu siunčiamus naujienlaiškius, kuriuose pateikiama GO9 lankytojui aktuali informacija apie vykstančius renginius, naujausius pasiūlymus, akcijas ir pan. Siųsdamas Jums naujienlaiškius Valdytojas asmens duomenis tvarko Jūsų sutikimo pagrindu (Jums užsiprenumeravus GO9 naujienlaiškius). Informuojame, jog prenumeruoti GO9 naujienlaiškius galite, jeigu Jums yra 14 ir daugiau metų.

Jūsų asmens duomenų, tvarkomų tiesioginės rinkodaros tikslu, saugojimo laikotarpis yra 3 metai nuo Jūsų sutikimo gavimo dienos, nebent tokį savo sutikimą iki šio termino pabaigos atšauksite. Suėjus šiam terminui arba Jums atšaukus savo sutikimą, Valdytojas šiuos Jūsų duomenis nustos tvarkyti.

Jūs turite teisę bet kuriuo metu atsisakyti Jums siunčiamų naujienlaiškių (atšaukti savo sutikimą). Tai padaryti galite paspaudę specialiai tam skirtą nuorodą atsiųstuose naujienlaiškiuose arba raštu (pavyzdžiui, el. paštu) informuodami Valdytoją aukščiau nurodytais jo kontaktais.

Asmens duomenų tvarkymas pateikus užklausas

Valdytojas taip pat tvarko Jūsų duomenis tuomet, kai susisiekiate su Valdytoju el. paštu, pateikiate Valdytojui užklausas GO9 interneto svetainėje, socialiniuose tinkluose, paštu ar kitu būdu. Tokiu atveju Jūsų asmens duomenys tvarkomi siekiant administruoti gautas Jūsų užklausas, užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, vykdyti įvairius teisinius reikalavimus bei ginti Valdytojo interesus. Šiais tikslais Valdytojas tvarko Jūsų asmens duomenis Jūsų sutikimo pagrindu (Jūsų aktyviais veiksmais kreipiantis į Valdytoją).

Jūsų asmens duomenų, tvarkomų pateikus užklausą, saugojimo laikotarpis yra iki 3 metų, priklausomai nuo Valdytojui pateikiamų asmens duomenų pobūdžio, kitų aplinkybių. Jūsų asmens duomenys gali būti saugomi ir ilgesnį laikotarpį, jeigu tai yra būtina Valdytojo ar kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų gynybai, užklausų administravimui, gauto skundo nagrinėjimui, ginčo išsprendimui, taip pat kitais teisės aktuose nurodytais atvejais.

Asmens duomenų tvarkymas apsilankius interneto svetainėje

Jums apsilankius GO9 interneto svetainėje, Valdytojas gali tvarkyti Jūsų IP adresą, taip pat kitus tinklo duomenis, jeigu juos suteikiate. Šie duomenys renkami slapukų ir (ar) panašių technologinių sprendimų pagalba vartotojų sutikimo pagrindu.

Slapukai yra mažos rinkmenos, kurios siunčiamos į Jūsų naudojamą interneto naršyklę ir saugomos Jūsų įrenginyje. Slapukai perkeliami į Jūsų kompiuterį pirmą kartą apsilankius GO9 interneto svetainėje. Slapukais siekiama užtikrinti patogų, saugų interneto svetainės veikimą, taip pat analizuoti interneto svetainės lankytojų įpročius. Tai leidžia nuolatos gerinti interneto svetainę, geriau pritaikyti ją Jūsų poreikiams. Turėtina omenyje, jog kai kurios slapukų rūšys (būtinieji ir analitiniai slapukai) yra reikalingos GO9 interneto svetainės tinkamam funkcionavimui, tad atsisakius šių slapukų GO9 interneto svetainė gali funkcionuoti netinkamai.

GO9 interneto svetainėje naudojami žemiau pateikiami slapukai:

Slapuko pavadinimas  Aprašymas ir rūšis Sukūrimo momentas  Galiojimo laikas  Naudojami duomenys
 _ga  „Google Analytics“ – tai „Google“ analizės įrankis, kurį taikant interneto svetainių ir programų savininkai sužino apie interneto svetainių ir programų naudotojų sąveiką su pateikiamais ištekliais. „Google Analytics“ gali naudoti tam tikrus slapukus, kad rinktų duomenis ir persiųstų interneto svetainių naudojimo statistiką, tačiau šis įrankis nerenka informacijos, kurią „Google“ galėtų naudoti atskiriems asmenims identifikuoti. Svarbiausias „Google Analytics“ slapukas vadinamas „_ga“.  Įėjimo į puslapį metu  2 metai  Unikalus ID numeris
 _gat_  “Google Analytics” – Naudojami informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti.  Naršant puslapyje  Iki naršymo pabaigos  Unikalus ID numeris
 _gid  Statistinei informacijai apie interneto svetainės lankomumą rinkti. Gauti duomenys naudojami ataskaitoms rengti ir siekiant patobulinti puslapį.  Įeinant į puslapį  24 valandas  Unikalus ID numeris
 1P_JAR  Šie slapukai naudojami rinkti svetainės statistikas ir sekti konversijų kiekius.  Įeinant į puslapį  1 savaitė  Atsitiktinai sugeneruotas ID
 AID, S, DSID, TAID  Google slapukai, skirti reklamos tikslams.  Įeinant į puslapį  2 mėnesiai  Unikalus ID numeris
APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SSID, SID,SIDCC Google Analytics slapukas, skirtas sesijos įgalinimui Įeinant į puslapį 2 metai Unikalūs ID numeriai
DV Google Analytics sesijos įgalinimas Įeinant į puslapį 2 mėnesiai Unikalus ID numeris
NID, OGPC, OGP Tinklalapio „YouTube“ slapukai. Naudojami „YouTube“ vaizdo įrašams Interneto tinklalapyje atkurti. Naršant puslapyje 8 mėnesiai Unikalūs ID numeriai
UULE Google Analytics: atskiria vartotojus Įeinant į puslapį 1 diena Unikalūs ID numeriai
_icl_current_language Slapukas naudojamas vartotojo pasirinktos kalbos išsaugojimui Įeinant į puslapį 1 metai Kalbos identitetas
Wp-settings-2 Trečiosios šalies slapukas, leidžiantis puslapio administratoriams prisijungti prie svetainės valdymo. Įeinant į puslapį Iki sesijos pabaigos Unikalus ID numeris
wp-settings-time-2 Norint pritaikyti jūsų administratoriaus sąsajas ir, galbūt, pagrindinės svetainės sąsajos vaizdą. Įeinant į puslapį Iki sesijos pabaigos Unikalus ID numeris

Jūs galite kontroliuoti slapukų naudojimą keisdami savo interneto naršyklės nustatymus. Daugiau  naudingos informacijos apie slapukus bei būdus, kaip juos pašalinti, galite rasti interneto svetainėje www.allaboutcookies.org

Asmens duomenų gavėjai

Be šioje Politikoje minėtų duomenų tvarkytojų ir gavėjų, Valdytojas gali pasitelkti papildomus paslaugų teikėjus (duomenų tvarkytojus). Tokie duomenų tvarkytojai gali būti duomenų saugojimo paslaugas teikiančios įmonės, rinkodaros paslaugas teikiančios įmonės, taip pat kiti paslaugų teikėjai, kurių paslaugų teikimui gali būti perduodami tam tikri Jūsų asmens duomenys. Visais atvejais šiems Valdytojo pasitelktiems duomenų tvarkytojams Jūsų asmens duomenys perduodami tik tokia apimtimi, kiek tai yra būtina atitinkamų šių duomenų tvarkytojų paslaugų teikimui.

Be to, tam tikrais atvejais vykdydamas teisės aktų reikalavimus arba gindamas teisėtus savo ar kitų trečiųjų asmenų interesus, Valdytojas kai kuriuos Jūsų asmens duomenis gali perduoti kitiems duomenų gavėjams (pavyzdžiui, policijai, teismui ir pan.).

Jūsų teisės

      • Susipažinti su savo asmens duomenimis ir su tuo, kaip jie yra tvarkomi. Jūs turite teisę gauti patvirtinimą, ar Valdytojas tvarko Jūsų asmens duomenis, o taip pat teisę susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis ir informacija apie duomenų tvarkymo tikslus, tvarkomų duomenų bei duomenų gavėjų kategorijas, duomenų saugojimo laikotarpį, duomenų gavimo šaltinius.
      • Reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius arba neišsamius duomenis. Jeigu Jūs manote, kad Valdytojo tvarkoma informacija apie Jus yra netiksli ar neteisinga, Jūs turite teisę reikalauti, kad Valdytojas šią informaciją pakeistų ar patikslintų.
      • Esant tam tikroms teisės aktuose įvardintoms aplinkybėms (pavyzdžiui, kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, išnyko duomenų tvarkymo pagrindas, kitais atvejais), Jūs turite teisę prašyti, kad Valdytojas ištrintų Jūsų asmens duomenis.
      • Reikalauti apriboti savo asmens duomenų tvarkymą. Esant tam tikroms teisės aktuose nurodytoms aplinkybėms (pavyzdžiui, kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, Jūs pateikėte prieštaravimą dėl duomenų tvarkymo Valdytojo teisėto intereso pagrindu ir kt.), Jūs turite teisę prašyti, kad Valdytojas apribotų Jūsų duomenų tvarkymą.
      • Reikalauti perkelti savo asmens duomenis kitam duomenų valdytojui arba pateikti tiesiogiai Jums patogia forma. Tam tikrais atvejais, duomenis, kuriuos Valdytojas tvarko gavęs Jūsų sutikimą ir kurių tvarkymas atliekamas pasitelkiant automatizuotas priemones, Jūs turite teisę perkelti kitam duomenų valdytojui.
      • Nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, jei jie tvarkomi teisėto intereso pagrindu, išskyrus atvejus, kai yra teisėtų priežasčių tolesniam šių duomenų tvarkymui arba, kai yra siekiama pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus.
      • Tais atvejais, kai Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi atskiro sutikimo pagrindu, turite teisę bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą savo asmens duomenų tvarkymui. Tokiu atveju Valdytojas nustos tvarkyti šiuos Jūsų asmens duomenis.

Daugiau sužinoti apie savo (duomenų subjektų) teises, jų įgyvendinimo sąlygas ir ypatumus galite Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos interneto svetainės www.ada.lt skiltyje „Jūsų teisės“.

Norėdami pasinaudoti savo teisėmis ar turėdami bet kokių su Jūsų asmens duomenų apsauga susijusių klausimų susisiekite su Valdytoju šioje Politikoje aukščiau nurodytais kontaktais. Kad galėtume tinkamai išnagrinėti Jūsų kreipimąsi ir pateikti Jums išsamų atsakymą, prašome užklausas mums pateikti raštu (el. paštu). Jeigu manote, kad yra pažeidžiamos Jūsų teisės, susijusios su asmens duomenų apsauga, turite teisę kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją ir dėl to pateikti skundą. Visgi visais atvejais pirmiausia rekomenduojame susisiekti su Valdytoju, kad galėtume rasti tinkamą ir efektyvų problemos sprendimą.